Specialtecken i titlar och sökresultaten

Specialtecken i titlar påverkar troligtvis inte din ranking på något sätt, så ur ett SEO-perspektiv är det ganska ointressant, men att sticka ut lite i sökresultatet är ju aldrig fel, speciellt inte i nischer med tuff konkurrens.

pineberry

Inte helt otippat kör ett SEO-företag specialtecken i titeln, här är det Pineberry som har en asterism-symbol (⁂) i titeln, ett tecken som ”används för att märka ut eller separera avdelningar i en bok”. Känner du dig sugen på att skriva en asterism-symbol och kör Windows kan du skriva ALT+8258, är dock bara ett fåtal typsnitt som stödjer denna något ovanliga symbol.

lendo tm

Inte så jätte-crazy kanske, lånebolaget Lendo kör med Trademark-symbol (™) efter företagsnamnet, antagligen ett sätt att öka trovärdigheten kring sitt varumärke och ett sätt att sticka ut lite i en hård SERP.

spelabiljard-8-ball

Och sist, men absolut inte minst, har jag med en 8-ball-liknande symbol (⑧) på min biljardsajt spelabiljard.se som också dyker upp i sökresultatet.

Är det någon som har mer exempel på svenska sidor med specialtecken som syns i sökresultaten, eller kanske rent av egna erfarenheter av att använda specialtecken i sina titlar?

Uppdaterat:

ogooglebar

Även sajten ogooglebar.se använder specialtecken i sin title på ett kreativt sätt, här används ett kors-tecken (†) för datumet 26 mars 2013, datumet då Språkrådet strök ordet ”ogooglebar” från sin lista över nyord, detta efter påtryckningar från Google som inte höll med om Språkrådets definition av ordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *