Opencart Multi-Store

E-butikslösningen Opencart har en trevlig funktionalitet som tillåter att man skapar flera butiker med olika URL:er som har samma backend/admin-gränssnitt, Opencart Multi-Store kallas detta.

Hanteringen av alla beställningar, produkter, inställningar m.m. sköts alltså centralt i samma admin-gränssnitt men sortimentet, webbutikens adress och designen kan vara olika.

Så här använder du Opencart Multi-Store

Till att börja med behöver du ett webbhotell som låter dig skapa alias. Om exempelvis butik2.se är din nya butik du vill lägga till ska den vara alias för butik1.se som är din huvudbutik.

Alias för webbplatser hos citynetwork, sotaprylar.se är här alias för beccadesign.se.

Därefter går du in i ditt Opencart backend och lägger till din nya butik under System > Inställningar > Infoga. Fyll i din butiks-URL, i det här fallet http://www.butik2.se/ (viktigt att få med backslashen på slutet) och de andra inställningarna för din butik. Färdigt!

Att göra sen

När du nu lägger in eller redigerar produkter väljer du under Länkar > Butiker i vilken/vilka butiker produkten ska visas (det är dock inte att rekommendera att visa samma produkter i flera butiker av SEO-skäl pga. duplicate content).

Det kan ofta vara på sin plats att skapa en egen template/mall för den nya butiken och skapa egna layouter om man inte vill att samma moduler ska visas i båda butikerna.

Vidare läsning om Opencart Multi-Store:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *