Öka dina affiliateintäkter

Här kommer ett ganska basic affiliatetips: vilken ersättning ett affiliateprogram betalar per klick eller avslut är inte alltid det bästa sättet att försöka lista ut hur mycket man kommer att tjäna som affiliate, det är bättre att titta på EPC-statistik – Earning Per Click.

Hos affiliatenätverket Adrecord hittar du exempelvis EPC-statistik under Program > Programkatalog. Där kan du sortera de anslutna programmen utifrån hur lönsamma klicken är.

adrecord epc

De annonsörerna med högt EPC är vanligtvis nischade e-butiker som säljer relativt dyra produkter. Ett högt EPC inom din nisch som är relevant för dig är det du ska leta efter. Om du, av en tillfällighet, har en välbesökt sajt som handlar om övervakning och styrning av hems energiförbrukning så hade du fått väldigt lönsamma klick på dina länkar till företaget ELIQ.

En väldigt hög EPC kan också bero på att programmet är nytt och/eller bara har ett fåtal affiliates som marknadsför dem.

Ett lågt EPC kan vara ett varningstecken både att produkten/tjänsten är svårsåld och att e-butiken är dåligt uppbyggd (= dålig konvertering).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *