Att starta upp och driva en e-butik

smyckenforalla.seÄr du nyfiken på hur det fungerar på att starta upp en e-butik och jobba med sökmotoroptimering för butiken hittar du mycket matnyttigt på Stefan Johanssons blogg som bloggar om sin nystartade smyckesbutik Smycken För Alla.

Stefan har valt att använda sig av WordPress och WooCommerce som sin e-handelslösning för butiken, en populär e-handelslösning som har växt mycket de senaste åren och nu är världsledande.

Butiken kommer i slutändan ha uppemot 3000 produkter, då gäller det att planera för struktur och innehåll så tidigt som möjligt. Ett vanligt problem för många e-butiker är att de innehåller flera likartade produkter, ska man då ändå försöka att skriva unika produkttexter eller använda samma produktsida för flera produkter och ha olika alternativ för produkterna istället? Är produkterna allt för likartade kan de av Google bli klassade som duplicate content.

För att sökmotoroptimera butiken kommer Stefan, utöver on page-arbetet som texter och bilder, att jobba med satellitsajter där han kommer att blogga om smycken och e-handel för att ge lite extra länkkraft till butiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *