Kategoriarkiv: Affiliatemarknadsföring

Alla inlägg om affiliate och affiliatemarknadsföring.

Transparenta affiliate- & SEO-projekt

transparentMånga som jobbar med affiliate-sidor är, av diverse olika anledningar, ganska anonyma av sig.

En hel del affiliates har dock ”trätt fram” och är öppna om sig själva och sina projekt. Som jag ser det finns det två anledningar till detta, dels ger det ett betydligt trovärdigare intryck för besökarna att en riktig person står bakom innehållet, vilket även ger seo-fördelar, och dels kan det fungera som länkbete att vara transparent och blogga om sitt projekt.

Utöver att bloggandet fungerar som länkbete (antal länkar man faktiskt får är nog dock ganska få) får man även möjligheten att skapa egna relevanta länkar till sina projekt från en blogg, vilket du kan se i listan nedan.

Nackdelen med att vara transparent och blogga om sitt projekt är givetvis att många kommer inspireras (läs: härmas) och man kommer få mer konkurrenter.

Här är några som är öppna med sina affiliate-projekt och bloggar om dem:

Har jag missat något projekt? Kommentera gärna!

Öka dina affiliateintäkter

Här kommer ett ganska basic affiliatetips: vilken ersättning ett affiliateprogram betalar per klick eller avslut är inte alltid det bästa sättet att försöka lista ut hur mycket man kommer att tjäna som affiliate, det är bättre att titta på EPC-statistik – Earning Per Click.

Hos affiliatenätverket Adrecord hittar du exempelvis EPC-statistik under Program > Programkatalog. Där kan du sortera de anslutna programmen utifrån hur lönsamma klicken är.

adrecord epc

De annonsörerna med högt EPC är vanligtvis nischade e-butiker som säljer relativt dyra produkter. Ett högt EPC inom din nisch som är relevant för dig är det du ska leta efter. Om du, av en tillfällighet, har en välbesökt sajt som handlar om övervakning och styrning av hems energiförbrukning så hade du fått väldigt lönsamma klick på dina länkar till företaget ELIQ.

En väldigt hög EPC kan också bero på att programmet är nytt och/eller bara har ett fåtal affiliates som marknadsför dem.

Ett lågt EPC kan vara ett varningstecken både att produkten/tjänsten är svårsåld och att e-butiken är dåligt uppbyggd (= dålig konvertering).

Fixa en snygg logga till din affiliatesida för under 50 kr

Tänkte i år att delta i bloggutmaningen blogg100, en utmaning där man under 100 dagar ska publicera ett blogginlägg om dagen på sin blogg. Den här bloggen har varit ganska försummad så blogg100 kan hjälpa till att fylla bloggen med innehåll. Inläggen kommer antagligen vara ganska korta och framför allt handla om affiliate, seo och e-handel.

Här kommer första inlägget:

Få en logga till din webbsida/affiliate-sida för under 50 kr

Att designa loggor kan vara riktigt dyrt och kosta tusentals kronor. Det kan i många fall vara värt det, speciellt till ”seriösa” projekt och e-butiker. Men det går också att komma undan betydligt billigare vilket kan passa bra till t.ex. affiliate-sidor och mindre projekt där man kanske inte vill lägga ut allt för mycket pengar men där det ändå kan vara roligt att ha en någorlunda snygg logga.

fiverr.com kan man köpa och sälja ”gigs” för $5 (i skrivande stund ca 42 kr). Så här gör du för att beställa din logga:

 • Besök Fiverr och gå till kategorin Logo & Design.
 • Sortera efter High Rating och välj ut någon designer som verkar duktig.
 • Skicka med en så detaljerad beskrivning som möjligt när du beställer, det ökar sannolikheten att loggan blir som du tänkt dig.
 • Klart! Ha inte för höga förhoppningar, det kostar trots allt bara $5.
 • Är du inte nöjd är det bara att beställa från någon annan och hoppas att resultatet blir bättre.

Här är några exempel på loggor jag beställt för $5:

pingis

 

bratraningsklader

 

Inte fullt lika nöjd med denna…

julklapp

5 SEO-länktips vecka 34

syltburkenSEO Solutions LTD ertappas med fingrarna i syltburken med negativ SEO
SEO Solutions LTD använder sig av negativ sökmotoroptimering för att försöka straffa en smslåne-sajt i sökresultaten. Här kan du läsa om vad som har hänt och hur det avslöjades.

The Verdict on 10 Common Link Building Tactics (2013)
Skyrocketseo.com gör en genomgång av 10 vanliga metoder för länkbygge, fungerar de även 2013?

seo-seMobil SEO – Vad innebär sökmotoroptimering för mobiltelefoner?
Den mobila trafiken ökar ständigt, hur förbereder du din webbplats för detta och vilken teknik är mest SEO-vänlig?

Google lever inte som de lär
Google gillar inte webbplatser med för mycket reklam, själva fyller Google upp sin webbplats med mer och mer reklam ”above the fold” (övre delen av skärmen, innan man behöver börja scrolla). Testa själv att söka efter t.ex. hotell, restauranger och resor så märker du att Google tar över mer och mer med reklam och egna tjänster på bekostnad av andra webbplatser.

eruptivBuzzstream-ett verktyg för att Bygga Länkar och hantera relationer
En liten guide till hur du använder Buzzstream för att få kontakt med bloggar så att du kan kontakta dem om samarbete som t.ex. gästbloggande. Inget jag har testat själv men verkar helt klart intressant!

6 länktips 6 februari vecka 6

Här kommer lite blandade bra länkar/artiklar för dig som är intresserad av webb & seo:

 1. Så startar du en webbutik – Anders Karlsson går igenom allt du behöver tänka på när du startar en webbutik, från förberedelser till konverteringshöjande åtgärder.
 2. 101 sätt att få mer besökare till din blogg – Intressant lista även om vissa punkter är tveksamma.
 3. Effekten av Googles pingvinfilter – tvärtemot avsikten är det nu mer spam i sökresultaten.
 4. Holy Grail of eCommerce Conversion Optimization – 91 saker du kan göra för att öka konverteringen i din webbutik.
 5. Går det att ranka naturligt på ”smslån”? – Går det att få bra positioner på ett naturligt sätt i ”smutsiga” nischer som smslånebranschen? Lång och läsvärd artikel av Simon Nyström (uppföljning här).
 6. Lägg till din e-butik – Har du en e-butik och en aktuell rabattkod? Lägg då till din butik på Rabattjakt.