9 perfekta julklappstips till SEO:aren!

julklappstips seo[Uppdaterat inlägg]

Letar du efter julklappar till en sökmotoroptimerare?

Idag, 19 november, utsåg HUI råsaftcentrifugen som årets julklapp. Tyvärr kan råsaftcentrifugen inte krama ut någon länkjuice, så här kommer istället 9 julklapptips på klappar som troligtvis alla sökmotoroptimerare skulle vilja hitta under granen (eller få i digital form).

 

9 julklappstips till #svSEO:aren

  1. Länkar! En riktigt fin dofollow-länk i en relevant kontext är den perfekta julklappen till sökmotoroptimeraren! Svårt att paketera in och lägga under granen men fixar du en länk till en sökmotoroptimerare på julafton kan du vara ganska säker på att hen antingen kollar statistiken eller har någon bevakning på inkommande länkar och därmed får notification till mailen (som personen givetvis kollar även på julafton).
  2. Böcker! Sökmotoroptimeraren kommer säkerligen hävda att hen redan vet allt som står i en SEO-bok eller att det är trams, just därför kanske inte böcker om just SEO är det bästa utan snarare närliggande ämnen som psykologi, programmering, semantik eller varför inte boken The art of war, krigskonst kan säkert vara applicerbart även när det gäller kriget i serpen.
  3. Mjukvara! Sökmotoroptimeraren älskar att kolla statistik, placeringar, inlänkar och annan data. Det finns både mjukvaror och prenumerationstjänster som är gratis, som Gserp, och betalvarianter som Majestic SEO och SEOlytics (läs recension här).
  4. textText! SEO:aren älskar texter och content. Skriv 400 ord om något ointressant som t.ex. SMS-lån, att boka hotell i Stockholm eller billiga vinterdäck och lägg textfilen på ett USB-minne, då får du även någonting fysiskt att ge bort i julklapp. Orkar du inte skriva ihop de 400 orden själv kan du vända dig till någon content provider, t.ex. Text&Co.
  5. Köp julklappar av SEO:aren! Köp en julklapp av någon SEO:are som även pysslar med e-handel, din beställning blir då en tidig julklapp! Personligen tycker jag att ni ska köpa julklappar hos Becca Design (smycken, accessoarer) eller Sötaprylar.se (roliga prylar), som är min sambos butiker, några andra exempel är AndersIvar som (bara) säljer handtag, Nolingo arbetskläder, Fractronics NES connectors. På forumet e-handel.se hittar du även trådan Dags att ge rabatt till varandra, där kan du shoppa loss hos både konkurrenter och kollegor och även få rabatt i butikerna.
  6. Google-prylar! Oavsett vad SEO:aren har för åsikter om Google spelar sökmotorn antagligen en väldigt central del i personens liv. På google-store.com finns det massvis med prylar med Google-tryck som t.ex. muggar, babykläder (det ska börjas i tid), mobilhållare och USB-minnen. Google-shoppen skickar till hela världen men man levererar tyvärr inte prylarna lika snabbt som sökresultaten utan leveranstiden är på upp till 4 veckor, så köp dina Google-julklappar i god tid.
  7. Datorpylar! En SEO:are sitter oundvikligen mycket framför datorn, därför är även datorprylar ett bra julklappstips; USB-gadgets, USB-minnen, musmattor m.m.
  8. black hat seoEn svart hatt! Har din SEO:are en förkärlek för t.ex. footerlänkar och automatiserade bloggkommentarer? Då är den här svarta hatten från roligaprylar.se perfekt! Om din SEO:are däremot tycker att länkar bara ska uppstå ”naturligt” genom smarta länkbeten och infographics är en vit hatt ett bättre julklappstips.
  9. Domäner! Har du någon domän som ligger och skräpar i domänportföljen? Ge bort den till sökmotoroptimeraren och låt honom skapa en trevlig satellitsida istället.

Mer julklappstips, lämpliga till både SEO:are och vanligt folk, hittar du på hittajulklappar.nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *