10 snabba frågor till Stefan Bergfeldt om SEO

10 snabba frågor om SEO till Stefan Bergfeldt:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

stefan bergfeldtEgentligen har jag aldrig varken börjat eller slutat med SEO, jag insåg bara ganska tidigt att grundläggande insikter om SEO är nödvändigt för mig som webbutvecklare.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Jag antar att jag är den tysta, SEO är som sagt bara en del av webbutveckling för mig.

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Jag har en kamouflagefärgad hatt, jag gör mestadels on-page vilket antagligen måste räknas som det vitaste vit, men jag är ju inte dummare än att jag inser att för att verkligen lyckas måste man smutsa ner sin hatt.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

”Skapa bra innehåll så kommer resultatet av sig själv”. Även om det må vara sant i vissa fall så tycker jag inte att det räknas som SEO.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Öhum, jag har pinsamt dålig koll på vad jag rankar på just nu faktiskt.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Just nu är jag anställd som systemutvecklare på Momentum Software AB, och på min avdelning utvecklar vi ett system för övervakning av energiförbrukning. På fritiden driver jag en handfull sajter, men för tillfället får de mest sköta sig själva faktiskt.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Jag gör inga misstag… Nästa fråga?

När fick du senast en naturlig länk?

Det händer då och då att jag får naturliga länkar till min blogg, i övrigt är det väldigt sällan.

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

Hmm, något som ger mig bra med pengar?

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Jag tror att sökmotorerna kommer bli ännu bättre på att matcha vad besökaren egentligen letar efter, därför tror jag att länkar blir ännu viktigare. Jag tror också att sökmotorerna blir bättre på att hitta onaturliga länkar, varför det blir ännu svårare. Jag tror också att faktorer som bounce-rate eller att du kommer tillbaka till sökresultatet fort kommer räknas som negativt. Laddningstid och mobilstöd blir viktigare och snart måste sökmotorerna ta hänsyn till vad som delas i sociala medier, men kanske också i vilket kontext det delas.

Läs mer om och av Stefan Bergfeldt på http://www.ordbajsarn.se/, du hittar honom även på Twitter: @ordbajsarn.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *