10 snabba frågor till Rasmus Hammarlund om SEO

10 snabba frågor om SEO till Rasmus Hammarlund:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

Rasmus HammarlundJag kom in på det här lite trevande någon gång 2009 typ, men det kan ha varit ett år tidigare och ett år senare också men ungefär runt 2009. Man ville från företaget jag arbetade då få lite mer koll på vad detta var för något och hur vi kunde öka våra placeringar på Google. Därför satte jag igång och började läsa om det och även arbeta med det både enskilt och tillsammans med andra. Sedan dess har det fortsatt på en egentligen ganska enkel nivå men arbetet har ändå gett goda resultat.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Jag tillhör nog den tysta kategorin som arbetar lite bakom kulisserna i det dolda men som ändå gör bra resultat. Jag kan nog även ha vissa drag av Den intresserade i mig. Förhoppningsvis kommer jag gå mer mot antingen den egna företagaren eller den anställde. Men jag tror mer ärligt talat att jag är på väg mot den ensamma.

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Vit.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

SEO handlar väl bara om att skriva massor med ord många gånger?
Det är möjligt att det kan ha sett ut så en gång i Internets och söktjänsternas födelse, där man kunde skriva upp ett större gäng söktermer och sedan få träffar på det. Men det fungerar ju som bekant inte längre. Köttyxan har blivit en pincett.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Nr 1 på ett antal sökord jag jobbat med, allt annat är egentligen oviktigt, att ligga på nummer 2 och 3 kan vara roligt men andra platsen är den första av den sista. Någon måste ligga på första platsen och det kan lika gärna vara jag, det bör vara jag.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Om det ändå fanns en normal arbetsdag =)

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Trott mig veta mer än vad jag gjort och ägnat allt för mycket tid åt att göra fel.

När fick du senast en naturlig länk?

Vet faktiskt inte.

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

Svensk stand-up vore roligt då jag har börjat peta lite där, det är något jag ska arbeta mer på.

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Sökordet som begrepp och term kommer försvinna om något år, där man tidigare sökte på mer specifika ord blir det allt mer längre meningar och fraser man söker på. Man söker på tanken istället för idén. Om man nu ens söker överhuvudtaget, antagligen är det något helt annat då.

Läs mer om och av Rasmus Hammarlund på http://rhammarlund.tumblr.com/, du hittar honom även på Twitter: @RHammarlund.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

En reaktion på “10 snabba frågor till Rasmus Hammarlund om SEO

  1. Pingback: Rasmus Hammarlund – Arbetsprover | Rasmus Hammarlund – en webbplats bara om mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *