10 snabba frågor till Magnus Bråth om SEO

10 snabba frågor om SEO till Magnus Bråth och 8 st svar:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

magnus bråthJag började, som så många andra på den tiden, med ett projekt som behövde marknadsföras. Efter att ha läst på om sökmotoroptimering insåg jag att det nog var smartast att lära sig hantera det själv, det var nämligen ganska motstridiga bud om vad som gällde på den tiden.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

SEO är död. Om och om igen kommer det människor som hävdar att något är det nya SEO, det kan vara sociala medier, det kan vara content marketing eller något annat. SEO är omöjligt säger man, eller så börjar man prata mer om konvertering eller något annat. Sanningen är att så länge det finns sökmotorer så kommer det finnas någon som rankar etta.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Vi håller ganska många riktigt bra placeringar. Den roligaste var kanske när vi med ett litet varumärke höll förstaplaceringen på Poker i Brasilien och Pokerstars började ösa in TV-reklam. Det dundrade till ordentligt i registreringsformulären.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Dagarna är väldigt olika till innehåll men formen är rätt lik. De dagar jag inte är ute och reser så kliver jag upp tidigt, 5-6 någon gång. Då läser jag ikapp vad som hänt under natten och går ofta igenom sådant jag tycker känns intressant. Vid 9 är jag på kontoret och där går arbetsdagen ut på att (under 6 timmar) leda Brath AB framåt.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Det handlar nog i första hand om att inte tacka nej till kunder man fått en dålig känsla av. Med tiden har jag blivit bättre på att känna av vilka kunder jag inte vill jobba med så det är ett minskande problem, veta när det är dags att tacka nej.

När fick du senast en naturlig länk?

Idag fick jag en Alert från Google att det kom en post av Greger Hillman (http://gregerhillman.se/grunderna-i-seo-for-smaforetagare-som-vill-sokmotoroptimera-sjalva/).

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

Jag har inga sådana där drömord kvar, har hållit förstaplatser på i princip allt möjligt i olika projekt eller konstellationer. Det var riktigt roligt när min blogg med statistik från Google trends rankade etta på Sex och gav besökarna en djupdykning i tabeller över sökbeteende i olika län. Det var inte så lönsamt men det gav mig en helt ny syn på bounce rate.

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Under förutsättning att Google fortfarande är ledande så är det nog inte så stor förändring som många tror, det har inte hänt några superomvälvande förändringar de senaste 5 åren. Visst har det skett ändringar men inte så att allt kullkastas. Jag är övertygad om att vi kan förvänta oss en liknande mängd förändringar under de kommande 5 som under de tidigare.

Läs mer om och av Magnus Bråth på hans blogg https://brath.se/blogg/, du hittar honom även på Twitter: @alfamagnus.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

En reaktion på “10 snabba frågor till Magnus Bråth om SEO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *