10 snabba frågor till David Eriksson-Wigg om SEO

10 snabba frågor om SEO till David Eriksson-Wigg:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

david-eriksson-wiggAllt började i början av 2010 när jag drev en teknikblogg som växte och blev större. Då funderade jag på varför och hur det kom sig att just jag rankade på dessa sökord. I samma veva stötte jag på Christian Rudolf på nätet, han skrev mycket och delade med sig av sin kunskap och då fastnade jag för detta med SEO. Byggandet av bloggar fortsatte och sedan testade jag på ehandel runt 2011 där jag använde mig av mina kunskaper för att skapa affärer.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Absolut den tysta typen, det finns en liten uppföljning på Simons blogg där jag uttalar mig. http://www.simonwall.se/david-wigg-en-av-de-tysta/

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Skulle nog säga att jag är hattlös rent generellt. Jag jobbar med SEO som ger resultat, både för mig och mina kunder.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

Att ”Content is King” är en ganska väl använd klyscha men såklart ligger det någonting i det. Även att ”länkar fixar allt”. Det jag ogillar är när man använder den ena utan den andra, lite som fler har skrivit i denna intervjuserie.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Det finns många som jag anser är bra men extra kul var det när jag tog topplaceringar för touchvantar till iphone m.fl. precis när det var i ropet. Det är kanske inte en placering som man suktar efter idag men då var timingen perfekt, det gav en riktigt bra utdelning.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Dagarna varierar mycket eftersom jag jobbar med så många olika saker, allt från länkbygge, skribentverksamhet, webbproduktion mm.

Dagen börjar dock runt kl. 8 med kaffe, mycket kaffe och en preliminär genomgång av vad som ska göras. Sedan går jag på mailen, tar tag i det som är inplanerat men det brukar nästan alltid komma kundsamtal osv i mellan allt detta. Dagen avslutas 16.00 och då är det dags att hämta barn från förskola och skola, men när allt är lugnt hemma brukar jag ta upp arbete som jag inte har hunnit med under dagen.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Det har hänt att man har glömt att plocka bort noindex på en nylanserad sida. Dumt och pinsamt.

När fick du senast en naturlig länk?

Vet ej.

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

”Låna pengar” skulle var väldigt trevligt att ranka som nr 1 på.

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Länkar, relevant innehåll och trust kommer fortfarande att vara en stor del av arbetet. Länkbyggandet blir ”finare” och kommer att följa den utveckling som vi ser redan idag.

Läs mer om och av David Eriksson-Wigg på http://davidwigg.se/, hans webbyrå hittar du på http://evigwebb.se/ och på Twitter heter han @davidwigg.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *