10 snabba frågor till Daniel Johannisson om SEO

10 snabba frågor om SEO till Daniel Johannisson:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

Daniel Iphone 126Började som ”media säljare” för många år sedan och hamnade till slut som säljare på MediaAnalys. Började där förstå kundnyttan med denna tjänst och vilken otroligt stark kanal det är för att öka försäljningen. En sajt med bra positioner är den bästa säljaren ett företag kan ha.

Flyttade från MA till Searchminds och började mer och mer fördjupa mig i vad det faktiskt är som får en sajt att ranka högt på Google. Som säljare och ofta som den första kontakten mellan kund och bolag anser jag det väldigt viktigt att jag faktiskt vet vad jag säljer och kan göra en bra bedömning över vad kundens behov är.

Detta är något jag nu försöker förmedla till våra säljare och vi utbildar och diskuterar seo flitigt på säljavdelningen. Idag har jag även en lite annan position än tidigare och som VD för ett seobolag så krävs det givetvis ett stort intresse för produkten som vi saluför.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Ingen av dessa! Jag är den jobbiga jäveln som ringer ;)

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Nu var det iof mer liv om detta och ”fula länkar” för några år sen, men tycker det hela är lite fånigt. Någon svart hatt har jag aldrig haft eller kommer ha, likaså vit! Min syn på det hela är att kunden ska vara i fokus inte ett amerikanskt kommersiellt företag och absolut inte vad ”missnöjesbloggare” anser om mina/våra metoder.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

Att länkar kommer av bra innehåll….

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Svårt att svara på då jag personligen inte arbetar med så mycket sidor. Hade dock ett tag en placering topp 10 på dildo med en affiliate sida. Var dock lite för aggressiv i länkningen så den rasade efter ett tag ;) Men det finns en del kunder som har varit speciella. Minns framförallt ett företag jag ringde och marknadschefen förklarade drygt att de minsann hade den bästa på jobbet. En tid senare ringde han in och grät då han spenderat en stor summa pengar på en mycket välkänd typ i branschen som jobbade efter klyschan ovanför. Skulle inte sajten ligga topp tio inom 2 mån så riskerade han sparken. Vi lyckades och det kändes av många anledningar otrolig bra.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Brukar börja med kaffe och gå igenom mailen vid åttatiden, sen brukar det sätta fart och telefonen sätter igång, medarbetare som har frågor och olika genomgångar och upplägg för kunder. Försöker även sälja en del fortfarande så både säljsamtal och möten blir det en del av i veckorna. Driver även en del andra verksamheter som tar sin tid så mycket handlar om att styra medarbetarna till att göra sitt bästa.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Anställt kassa tekniker…..

När fick du senast en naturlig länk?

Inte en aning..

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

Tja nåt riktigt money keyword som poker eller casino kanske. Eller på Google och ha en sajt om hycklarna ;)

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

SEO kommer bara bli viktigare och viktigare för företag att arbeta med, andelen som handlar och söker tjänster kommer förmodligen inte direkt minska. Det kommer alltid finnas en 1:a och ett sätt att ta sig dit. Förhoppningsvis har Googles dominans brutits lite till dess och fler sökmotorer finns med att ta hänsyn till.

Förmodligen gör Google det ännu krångligare att jobba med seo vilket gör att företagen alltid kommer behöva oss som jobbar med detta. Tror inte så mycket på inhouse utan det behövs externa konsulter som ständigt uppgraderar sina kunskaper och följer med i de ständiga förändringar som sker.

Läs mer om och av Daniel Johannisson på http://www.djohannisson.se, du hittar honom även på Twitter: @DJohannisson.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *