10 snabba frågor till Anders Karlsson om SEO

10 snabba frågor om SEO till Anders Karlsson:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

anders karlssonEn omtalad historia som började med att en vänlig själ hjälpte med ett problem jag hade med ett SEO-företag. Dom hade levererat luft och redan då var jag liten och fattig och hade inte råd att köpa saker som visade sig luft. Efter detta väcktes ett intresse hos mig och jag tog mig ut på twitter och blev den som ledde Twitter-programmet: Vem Kan hjälpa Anders först?. Ett program som egentligen gick ut på att jag spammade ut frågor om SEO i tid och otid och ett antal tappra själar hjälpte till med svar som sedan kunde implementeras och/eller testas. De fina folket är samma som idag kallas det gåtfulla folket i folkmun, Nikke Lindqvist, Magnus Bråth, Urban Grotherus och Håkan Persson.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Simon har vart på om att han skall få ett svar i form av en bloggpost på den, jag är definitivt den lilla företagaren. Jag har visserligen ett AB och är minst sagt en hejjare på att sälja men jag gör det aldrig för jag har inte tid på grund av alla projekt jag har eller är inblandad i, mest tid tar ändå våra webbutiker. Men ekonomiskt putteliten och får vända varje krona varje månad och min umgängeskrets i branschen hänger jag med på twitter. Även om jag är själv och tyst där i bland så läser jag ändå det mesta och är snabb på att svara om något hojtar till.

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Den är grå. Nyanser beror lite på vilken kund jag jobbar med, jag har en kund som i många år satt på mig en väldigt mörkgrå hatt när jag jobbade för dom. Det företaget hade till och med sytt upp en hatt i rätt färg till mig som jag skulle ha på mig när jag jobbade med deras företag. Andra kunder vill ha en betydligt ljusare grå färg och det går mer och mer åt det ljusgråa, lite våriga gråa.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

Fixar du bara lite länkar så är saken biff.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Köksbeslag tror jag, inte för att det är den mest konkurrensutsatta jag jobbat med utan att det tog en jävla tid att få ordning på det.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Vaknar 07.30-ish, bäljar 2 kannor kaffe medan jag går igenom nattens rankingförändringar för oss och kunderna. Dusch, på med något klädliknande och sen jobba. Hinner jag med ett gymbesök vid 15-17-tiden 4 dagar i veckan så är jag nöjd. Lilltjejjen kommer hem vid 15 så då blir det ofta någon timma eller två med henne. Sedan är det jobb fram till cirka 19 för mer mys med dottern innan hon stupar i säng och sedan myser jag med tanten en stund tills hon somnar i soffan. Runt 21 eller så. Och då kan man börja fuljobba lite, pilla med en grej där, starta ett A/B-test här osv.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Att inte lägga 20 timmars arbete på att få riktigt rätt 301-redirect på en gammal butik jag ägde tidigare när vi gjorde ett domän och systembyte för den butiken.

När fick du senast en naturlig länk?

Igår! Vad är en naturlig länk förresten?

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

”led spotlights” eller liknande skulle vara bra för mina affärer så den tar jag gärna.

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Ett annorlunda länkfokus mot vad man har idag och större fokus på vettigt innehåll. Sen har säkert Google släppt en massa tjänster som automatiserar en hel del av det som idag bygger förtroende i algoritmen och där har det redan hänt en del.

Anders Karlsson driver butiken Barahandtag.se, du kan läsa mer om och av Anders på http://www.andersivar.se/ och på Twitter: @AndersIvar.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *