10 snabba frågor om SEO till Simon Nyström

10 snabba frågor om SEO till Simon Nyström:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

simon nyströmJag tyckte mest att det skulle vara roligt att kunna bygga en enklare webbplats. Den första webbplatsen som jag byggde med ett eget domännamn skapades 2003 och den var fantastiskt ful. Dock genererade den några kronor, jag brukar säga cirka 2,50:- lite på skoj, men inte helt lång ifrån sanningen heller. Det intressanta var väl att jag i samband med detta började ställa mig frågor som: ”hur syns man bra med sin webbplats på nätet?” och ”borde inte det här kunna bli bättre om jag satsar på saker som faktiskt genererar pengar?”.

Så, även om den här webbplatsen var extremt ful och sysslade med gratissaker så var det med denna sajt som jag tog de första stegen mot att lära mig ”ranka”. Det blev något bättre då jag med nästa webbplats tajmade pokerboomen och jag var en av de få som ägde en komplett pokerguide. Den sålde jag dock snabbt pga spelmonopolet och fick anställning istället. Win-win.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Jag är en hybrid, men valde att beskriva mig själv som den ensamma på Simon Walls blogg. http://www.simonwall.se/simon-nystrom-en-av-de-ensamma/

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Den som behövs och jag anser att den bör gå i vit alternativt ljusa gråtoner. Jag tycker egentligen frågan om vad man levererar för sidor i sökresultaten är viktigare än metoden. Har senaste åren bara kört Jesus-vitt av den enkla anledningen att jag tycker att det är roligare med webbutveckling, onpage, innehåll och marknadsföring än det är att bygga sin närvaro kring enbart länkar. Det faktum att Google faktiskt börjat fatta galoppen om man anstränger sig med detta gör att det dessutom inte är ett svårt val.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

Alla SEO-klyschor är ganska jobbiga faktiskt.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

#1 smslån av den anledningen att jag såg en svaghet i hur folk ”marknadsförde” sig i den branschen. Det var mer än en som sa att ”man måste jobba så för att lyckas” medan jag stod på mig och sa att ”nej, det är öppning för att faktiskt kliva in och ta toppen nu när Google börjat ändras!”. Hade jag inte lyckats ens lite så hade det blivit lite dumstrut på den. Jag har även jobbat inom både casino och poker som anställd och där varit med att äga en hel del trevligt genom åren.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Just nu är det mycket fokus på att se till att allt fungerar som det ska. Det har varit mycket tweaks av mobilversioner för att få ner bounce rate. Jag har inget fast schema. Jag gör det som behöver göras och försöker ordna det i prioritetsordning. Får jag en bra idé så skriver jag ner den i ToDoIst. Det sämsta du kan lägga tid på är att försöka komma ihåg vad det var som du skulle göra.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Jag tror inte att jag gjort så himla många jättemisstag som varit bestående. Då handlar det nog mer att jag kanske gjort för lite eftersom jag saknat kunskap (som växer fram över tid). Var väl lite klantigt att avindexera en sajt precis när jag sålt för en ganska stor summa, men det hann jag som tur var upptäcka i tid och det gick bra ändå.

När fick du senast en naturlig länk?

Till min blogg kommer det då och då men till smslånesajten är det av förklarliga skäl ganska sällsynt. Då kan även jag erkänna att det är bristen på länkar som gjort att jag tappat något snäpp på smslån. Dock så är det inte heller mycket mer som behövs och jag tycker inte att det är värt risken att börja jobba alltför annorlunda.

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

Jag begär inte mycket. Bara att bli #1 på smslån igen :). Nu är jag 2. Med särskrivning 2-6. Jag har tråkigt nog blivit en del av ”roterande gänget” för stunden. Men ärligt talat tycker jag att vore konstigt att ligga och smeta på förstaplats precis hela tiden.

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Framtiden tillhör programmerare och webbutvecklare som jobbar för företag med bra produkter och tjänster. SEO, webbutveckling och marknadsföring flyter ihop allt mer och förmodligen blir du allt mer kartlagd. Inte så tydligt svar, men inte så enkel fråga att besvara heller.

Läs mer om och av Simon Nyström på https://simonnystrom.com och på Twitter: @simonnystrom.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *