10 snabba frågor om SEO till Marcus Eklöf

10 snabba frågor om SEO till Marcus Eklöf:

Hur kommer det sig att du började med SEO?

marcus eklöfI samband med att jag utvecklade en community kring -99/-00 så uppkom också behovet av att få dit användare via organiskt sök. Det fungerade bra och sedan dess har alltid SEO funnits med i varje projektplan.

Vilken av dessa(*) SEO-typer är du?

Jag kan inte identifiera mig speciellt starkt med någon av profilerna med den som kanske sticker ut mer än de andra är ”Den Anställda”.

Vilken färg har du på din SEO-hatt?

Mitt stora intresse är att samla på sig enorma mängder data och sedan göra något kreativt och vettigt med den datan. Det som jag producerar av datan är utan tvekan med vita hatten på, men att jag använder datan kan nog vissa anse vara av en bruten kulör.

Vilken SEO-klyscha ogillar du mest?

Det pratas så mycket strunt i alla branscher och SEO-branschen är verkligen inget undantag. Jag har varit yrkesverksam i över 15 år och har ett mycket effektivt filter påslaget gällande vad jag lyssnar på och inte.

Vilken Google-placering är du mest stolt över?

Nuförtiden jobbar jag uteslutande med egna projekt när det kommer till SEO och är inte beroende av resultat som konverterar vidare bra. Däremot jobbade jag tidigare en hel del med kundprojekt och favoriten är en konsult som inte var sökbar ens på sitt fulla namn. Jag gjorde en insats för 5 år sedan samt ett par uppföljningar. Kunden ligger fortfarande på topp på sitt sökord + aktuell geografisk region, men även topp fem nationellt. För honom innebar det att han varje vecka får in 1-2 bokningar via sin hemsida, en kanal som tidigare var helt fruktlös. Jag gillar den typen av sökmotoroptimering där en lokal näringsidkare med fysisk anknytning till regionen kan få så mycket nytta av sökmotoroptimering.

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?

Som nämnt i fråga 2 är jag anställd och jobbar på ett IT-företag inom e-handel. Ett kreativt jobb som ger otroligt mycket kunskap inom e-handelsbranchen men också svårigheterna med SEO och stora mängder produkter. På kvällar och helger lägger jag kärlek på mina egna projekt, främst på BitSprinkler.com som är min ögonsten. Nästan allt jag utvecklar handlar om automation så en typisk kvällsuppgift kan vara att sätta upp ett nytt schemalagt jobb som ska bearbeta en viss sorts data på ett visst sätt.

Vilket är det största SEO-misstaget du begått?

Kan inte påstå att jag har någon generalmiss bakom mig utan jag lider av ett ständigt pågående misstag – att jag har alldeles för dåligt fokus på att skaffa bra inlänkar.

När fick du senast en naturlig länk?

Tidigare i veckan, vilket skedde genom en spontant länkning från någon jag inte känner. Sådant gillar jag!

Vilket sökord skulle du helst ranka som nr 1 på?

Har inget enskilt ord som jag jobbar mot.

Hur tror du att man sökmotoroptimerar år 2020?

Söket kommer fortsättas att normaliseras och bli ”mera vardag” för en bredare användargrupp.

Läs mer om och av Marcus Eklöfs projekt Bitsprinkler.com här, du hittar honom även på Twitter: @marcuseklof.

(*) http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *